Home » Blog » Bewustwording » Ik ben precies waar ik nu moet zijn!

Ik ben precies waar ik nu moet zijn!

door | 5 okt, 2021 | Bewustwording

Soms glipt de tijd door mijn vingers. In één keer is het herfst, is de klok verzet en is het over twee maanden al 2022. Een vlaag van paniek schiet door mijn lijf.

Heb ik mijn doelen wel bereikt, al mijn plannen waargemaakt? Uit schrik klap ik mijn laptop open en ga als een malle aan de slag. Ik kan het nog halen als ik opschiet. Drie uur later geeft mijn lichaam een duidelijk signaal af, ik heb pijn in mijn nek en schouders, mijn kaken staan strak op elkaar, mijn onderlijf doet zeer en het voelt alsof ik mijn adem heb ingehouden. Langzaam zucht ik uit, klap mijn laptop dicht en besluit te gaan wandelen.

Mijn oude overlevingsmechanisme had het overgenomen. Ik was geraakt op een oude pijn,  de ‘angst voor tekort’ en ‘niet goed genoeg zijn’. En hoewel ik hier al heel veel werk op verricht en getransformeerd heb, slaat het me ook gewoon nog wel eens om de oren. 

Met terugwerkende kracht kon ik het paniek gevoel tijdens de wandeling weer beetpakken. Ik liet het volledig toe, had er geen oordeel op, het hoefde niet weg, maar mocht er gewoon zijn. Na verloop van tijd zakte het gevoel, mijn spieren ontspande zich en voelde ik weer ruimte in mijn lijf. ik voelde de zachtheid naar mezelf weer stromen en het maakte me blij. Liefde had de angst overwonnen.

Ik vervolgde mijn wandeling en keek terug op afgelopen periode, afgelopen jaar en realiseerde me dat ik zoveel geleerd, bereikt, beleeft en gedaan heb…WOW!! En met dat gevoel van trots en liefde besefte ik me dat dat helemaal niet over geld, omzet, doelen of materie gaat, maar juist om hetgeen ik geleerd heb.

Eén van mijn meest waardevolle lessen is het besef ‘dat ik precies ben waar ik nu moet zijn’. Ook al is waar ik nu ben soms oncomfortabel, ongemakkelijk of zelfs pijnlijk, het is ok.  Door het niet te onderdrukken, te veroordelen, afleiding te zoeken, tegen te vechten, maar er juist aandacht aan te geven, weet ik dat het voorbij gaat! (en dat is vaak sneller dan je denkt;) Zie het als een beweging van een grote golf in de zee, eerst zwelt ie aan en daarna neemt het geleidelijk af.

Kun je meebewegen op de stroming van het leven?

Over mij

Ik geloof dat je vrijwel altijd een keuze hebt als je maar terug komt naar je gevoel. Als jij vertrouwt op je innerlijke kompas, durf je keuzes te maken gebaseerd op liefde ipv angst. Natuurlijk vraagt dat moed en daar help ik je graag mee.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Palindroomdag 22-02-2022

Palindroomdag 22-02-2022

Vandaag is het een palindroomdag!
Dat betekent simpelweg dat je de datum van twee kanten kunt lezen.
De betekenis hiervan: kun jij dingen van twee (of meerdere!) kanten bekijken? Ben jij in staat om dingen om te draaien?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin