Home » Blog » Bewustwording » Geluk is dichter bij dan je denkt.

Geluk is dichter bij dan je denkt.

door | 7 aug, 2021 | Bewustwording

Soms is geluk dichterbij dan je denkt…

je moet het alleen wel zien.

In onze zoektocht naar meer, beter, mooier, vergeten we vaak wat we al hebben. We denken dat het geluk, liefde, succes en rijkdom buiten onszelf te halen valt. Allemaal gaan we op reis, streven we dromen na, gaan we op zoek naar schatten. Vele avonturen en omwegen later blijkt dat we een verlangen hebben om terug te keren naar de plek waar je het liefst wilt zijn, waar rust is, waar je liefde voelt, eenheid en verbinding. En die plek zit in jou, in jouw hart.

Verhaaltjes voor het slapen gaan.

Toen ik van de week de jongste naar bed bracht namen de dag door aan de hand van zijn smoeltjes boek😀 . Hoe mooi was het verhaaltje wat ik daar tegen kwam:

Een rijke fabriekseigenaar zag vroeg in de middag een visser lui op de kade zitten, starend over de zee met zijn voeten in het water. ‘ Het is nog vroeg, je hebt nog tijd genoeg om te vissen. Waarom doe je dat niet?’, zei de fabriekseigenaar. De visser draaide zich om en haalde zijn voeten uit het water. ‘Ik heb genoeg gevangen voor vandaag’, antwoordde hij.
‘Maar als je nog meer vis vangt, kun je die verkopen’, zei de rijke man verbaasd. ‘En dan?’, vroeg de visser. ‘Dan verdien je geld en van dat geld kun je een motor op je boot zetten. Dan kun je verder de zee op en vang je nog meer. dan verdien je dus meer geld en kun je betere netten kopen.’  De visser haalde zijn schouders op.
De fabriekseigenaar werd een beetje boos. ‘En als je daar dan nog meer vis mee vangt, kun je zelfs een tweede boot kopen. Zo wordt je een rijk man.’
‘Oh’, zei de visser. ‘En dan?’
‘Nou dan heb je geld om lekker op vakantie te gaan, kun je heerlijk over de zee uitkijken met je voeten in het water.’


De visser grinnikte, draaide zich om en liet zijn voeten weer in het water bungelen…

Over mij

Ik geloof dat je vrijwel altijd een keuze hebt als je maar terug komt naar je gevoel. Als jij vertrouwt op je innerlijke kompas, durf je keuzes te maken gebaseerd op liefde ipv angst. Natuurlijk vraagt dat moed en daar help ik je graag mee.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Palindroomdag 22-02-2022

Palindroomdag 22-02-2022

Vandaag is het een palindroomdag!
Dat betekent simpelweg dat je de datum van twee kanten kunt lezen.
De betekenis hiervan: kun jij dingen van twee (of meerdere!) kanten bekijken? Ben jij in staat om dingen om te draaien?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin