Heb jij het idee dat je in cirkeltjes blijft lopen?

Ondanks dat je al best het eea aan persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan, voelt het alsof je geen centimeter bent opgeschoven. Met een persoonlijk coachtraject doorbreek je voorgoed je belemmerende patronen en maak je keuzes en stappen die echt bij jou passen.
JA, dat wil ik!

Voor de buitenwereld heb je het altijd goed voor elkaar… 

Een druk sociaal leven, goede baan/eigen onderneming, partner, kinderen, vrienden, familie, sporten, vrijwilligerswerk, noem maar op. Maar steeds vaker voel je je uitgeblust, heb je een kort lontje en mis je de energie en het plezier om uit je bed te komen. De onrust in je lijf wordt groter, je vertoont meer kwaaltjes en klachten en toch ga je maar door. De waan van de dag bepaalt hoe jij je voelt of wat je doet en je neemt niet echt de tijd voor jezelf. Je zit steeds meer in je hoofd en je hebt het gevoel dat het je overkomt ipv dat je zelf het stuur in handen hebt.

Het is alsof je op een kruispunt staat en je geen idee hebt welke richting je op wilt. Afgelopen jaren heeft je laten inzien dat niet alles zo vanzelfsprekend is en dat je heel veel deed op de automatische piloot. Je bent je bewuster geworden van de waarde van een aantal dingen en steeds vaker vraag jij je af ‘is dit het nou?’

De ratrace waar je inzit, je relatie, leven volgens verwachtingen van anderen, sociale verplichtingen…

Je kunt je vinger er misschien niet helemaal opleggen, maar van binnen voel je dat het anders mag, dat je het graag anders wilt. Voldoening, zingeving, bijdragen met je werk aan de maatschappij. Misschien wil je eindelijk voor jezelf beginnen, een sabbatical nemen, meer diepgang in je vriendschappen…. Waar kom je eigenlijk voor je bed uit iedere dag?

Je wil niet meer op de oude voet verder, dat is je duidelijk geworden. Maar hoe dan wel? Het lukt je niet om keuzes te maken zonder je schuldig te voelen.

Herkenbaar?

‘Have the courage to follow your heart and intuition, they somehow already know what you truly want to become.’

 

– Steve Jobs –

Je hoeft het niet alleen te doen.

Je voelt intuïtief dat het niet meer klopt… Je verlangen naar verandering is groot, maar je mist het gevoel dat je een keuze hebt.

Er is  iets wat je tegen ​houdt. In je hoofd hoor je een stemmetje die roept ‘maar hoe zit dat dan met die studie die je gedaan hebt?’.. of een andere die zegt’ wat zullen je vrienden hiervan vinden?’..of eentje die roept .. enfin vul het zelf maar in. Hele dialogen heb je soms, zonder ook maar iemand gesproken te hebben. Je hoofd (lees je ego) wil  alles onder controle houden en je beschermen voor pijn, maar diep van binnen zegt je gevoel iets heel anders. En dat maakt het vaak lastig of spannend zelfs, zeker als het gaat om belangrijke keuzes.

Als jij vertrouwt op je innerlijke kompas, durf je keuzes te maken gebaseerd op liefde ipv angst. Natuurlijk vraagt dat moed en daar help ik je graag mee.

Ik geloof dat alles in jou aanwezig is, maar het soms lastig is om daar te komen.

Eerdere ervaringen, je opvoeding, je omgeving alles kleurt je. Het heeft je kracht gegeven, maar het heeft je ook overtuigingen meegegeven die je belemmeren of beperken.

In onze huidige maatschappij rennen we maar door en staan we te weinig stil bij wat ons raakt. Meer en meer handelen we vanuit ons hoofd en luisteren we minder naar wat ons lichaam ons aan geeft of wat onze intuïtie ons influistert. We raken de verbinding kwijt met onszelf, de omgeving, en met wat we werkelijk belangrijk vinden. We zijn altijd onderweg en nooit waar we willen zijn. Uitgeput, met alle gevolgen van dien, verval je steeds weer in hetzelfde patroon, loop je vast en kom je er zelf niet meer uit.

Doorbreek je patronen

Als je op dit punt bent beland kijk ik met je mee. Samen onderzoeken we je patronen en wat eraan ten grondslag ligt. Het hoeven niet alleen maar grote gebeurtenissen te zijn die tot trauma leiden, maar juist ook kleine gebeurtenissen in je kindertijd kunnen de aanleiding tot blokkades en saboterend gedrag zijn.

Het gevoel niet goed genoeg te zijn en de angst voor afwijzing is voor velen van ons een grote drijfveer. Al op jonge leeftijd ontwikkelen we strategiën en overleving mechanismes om in onze behoeften te voorzien of om pijn niet te hoeven voelen.

Persoonlijke ontwikkeling helpt je bewust te worden

Wie je diep van binnen echt bent, wat je waarden en behoeften zijn, hoe je oude pijn kunt helen en je valkuilen leert omzetten in innerlijk kracht.

Ik ben Miranda de Jongh

Bewustwordings coach en trainer. Ik begeleid dagelijks succesvol vrouwen en mannen die meer uit het leven en zichzelf willen halen op een dieper niveau. Dat doe ik in 1 op 1 maat-trajecten, trainingen, workshops en retreats. Mijn missie is om jou bewust te laat worden wie je ECHT bent voordat de wereld vertelde wie je moest zijn.

We zijn allemaal geboren met zelfvertrouwen, maar door ervaringen, verhalen, onze omgeving zijn we dat (voor een deel) kwijt geraakt. We zijn gaan leven vanuit het idee dat we niet goed genoeg zijn en hebben allerlei overlevings strategiëen ontwikkeld.

Mijn visie is dat je al heel bent. Je hoef niet harder te werken, nog meer te leren of het perfecte buitenkant plaatje na te streven.  In mijn persoonlijke ontwikkelings programma’s begeleid ik je stap voor stap je weer te verbinden met jezelf en BEWUST te worden wie je echt bent.

Vol trots en vooral dankbaarheid voor de moed van de coachees kan ik zeggen dat mijn manier van werken tot echte doorbraken leidt. Sinds 2018 heb ik reeds honderden mensen begeleid in een persoonlijk ontwikkelings programma. 

Zelfvertrouwen is de eerste stap naar een leven van verbinding, succes, plezier, overvloed en flow.

Mijn manier van werken

Ik ben doortastend, spiegel en confronteer je waar dat nodig is. Ik ben invoelend en empathatisch en leer het jezelf te dragen. Soms is het pittig, maar altijd helend. Ik gebruik Oosterse filosfiën en Westerse methodieken door elkaar, sta stevig met twee benen op de grond en ga altijd de diepte in.

Intuïtieve coaching

We volgen een programma, maar ik laat me altijd leiden wat zich in het moment aandient. Hier vinden we vaak de grootste schatten.

Wandelen & natuur

Tijdens het traject gaan we ook altijd naar buiten en gebruiken we de kracht van de natuur. Door letterlijk in beweging te komen, maken we los wat vast zit in ons hoofd. We gebruiken onze zintuigen om in het nu te komen.

Systemisch werk

Sta jij op de juiste plek? In je gezin van herkomst, je huidige gezin, werk, vriendschapen etc. Is er sprake van balans tussen geven en nemen? Regelmatig doen we een opstelling om bewust te maken, wat onbewust is.

Meditatie & visualisatie

In vrijwel iedere sessie starten we met een meditatie. Een moment van aankomen en landen in jezelf. Zonder oordeel waarnemen wat is en middels je ademhaling een laagje dieper gaan.

 

 

Innerlijk kindwerk

Het contact herstellen met dit deel in jou is de sleutel tot balans en geluk. Je ontdekt dat je niet meer afhankelijk bent van de bevestiging van anderen, omdat je dat nu heel goed aan jezelf kunt geven.

Reflectie

Gericht op het verwerven van inzicht en bewustwording van je gedrag. Wat is het effect op je omgeving, hoe verhoudt jij je tot je doelen, welke patronen ontdek je en hoe zou je het de volgende keer anders kunnen doen.

Mijn manier van werken

Mijn coachtrajecten beginnen altijd met bewust worden waar je nu staat, waar je vandaan komt en onderzoeken wat jou belemmert of tegenhoudt. Je leert stil te staan en te luisteren naar wat zich aandient in jouw lijf. Door deze gevoelens toe te staan, ga je oude en onderdrukte emoties opruimen. Hierdoor ontstaat ruimte en ontdek jij wat jouw verlangens, wensen en behoeften zijn. Je weet waar jij waarde aan hecht, waar jouw talenten liggen en vertaalt deze naar kleine en grote doelen. Je maakt je plannen concreet en tijdens het traject kom jij in beweging. Stap voor stap vervolg jij je eigen weg en leer je hobbels op je pad als een uitnodiging te zien om jezelf nog beter te leren kennen.

Ik wens je moed en liefde voor jezelf om jouw pad te blijven lopen. Kleine en grote stapjes in de richting die voor jou belangrijk is.

Soms struikelend, onwetend, sterk, krachtig, boos, verdrietig, soms verlangend naar het oude omdat je dan in ieder geval weet hoe het eruit gaat zien.

Ik wens je vertrouwen en het besef dat je precies bent waar je nu moet zijn. Ik wens je verlangen naar wat je hebt en de rust om niet altijd onderweg te zijn.

‘Hoe dan?’ vraagt je hoofd.

‘Vertrouw’, fluistert je hart.

‘Luister naar me’, zegt je lijf.

‘Omarm me’, roept je innerlijk kind.

Lief mooi mens het zit allemaal in jou. Sta af en toe even stil en luister naar jezelf. In jou zit een kompas die je altijd de weg zal wijzen. Geijkt op jouw waarden, kwaliteiten en krachten.

 

– Miranda de Jongh –

Coaching is geen quick-fix programma wat je even snel tussendoor doet. Het is een transformatie proces wat life changing is, waardoor jij niet meer terugvalt in je oude patronen. Het vraagt tijd, moed en geduld en natuurlijk is dat een investering. Een investering in jezelf, in jouw leven, in jouw toekomst omdat jij het waard bent!

Start met een introductiesessie

Alle coachtrajecten starten met een introductiesessie. Dit is een volledige coachsessie, die je los kunt boeken tegen een laagdrempelig tarief van €75 ipv €150,00.

Voor mij is het belangrijk dat mijn manier van werken aansluit bij wat jij nodig hebt, en dat we samen kijken of het klikt. Voordat je je dus committeert tot een coachtraject, starten we met een introductiesessie. De meeste mensen blijven daarna voor een langer traject, maar mocht dit toch niet bij je aansluiten, dan zit je dus nergens aan vast.

Wil je niet in een traject, maar heb je behoefte aan slechts een enkele of een paar sessies? Dat kan  ook, sessie a € 150,00 per keer.

Hoe je leven verandert als we samen aan de slag gaan

Echt kiezen voor jezelf

Je weet wie je echt bent, hoe het in jou werkt, wat je belangrijk vindt en nodig hebt. Je kunt dit ook heel goed aangeven en past je niet meer aan. Je voelt je niet meer schuldig als je besluit je baan op te zeggen en een half jaar een sabbatical neemt. Je maakt je niet meer druk om wat je omgeving van jouw keuzes vindt. Je stapt eindelijk uit de relatie waarvan je al heel lang weet dat die niet goed meer voor je is… Ook al zijn de keuzes nog spannend, je durft ze toch te maken.

100% vertrouwen in jezelf

Je hebt oude pijnen geheeld en bent weer volledig aangesloten met jouw pure kern. Je vertrouwt volledig op je intuïtie en durft daar ook naar te handelen. Je voelt je vrij, maakt je niet meer druk om de mening van anderen en je geeft heel duidelijk je grenzen aan. Je houdt meer energie over voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Rust in je hoofd & meer energie

Jij bepaalt zelf welke richting je op wilt. Dat geeft rust! Je hebt al je belemmerende patronen doorzien en omgebogen. Je durft te dromen, stelt jezelf grotere doelen en gaat daar ook voor. Je weet dat je de consequenties van jouw keuzes kunt dragen en daarmee voel je niet meer afhankelijk van je omgeving. Je staat met meer energie op en kunt ook weer genieten van de kleine dingetjes.

Praktische informatie

Het is belangrijk dat we een klik met elkaar hebben. Daarom starten we met een introductiesessie. In deze sessie gaan we onderzoeken en uitdiepen waar jij naartoe wilt en wat je daarvoor nodig hebt.

Als je daarna besluit om door te gaan, en kiest voor de “intensive” variant, zien we elkaar daarna tijdens een 24-uurs Retreat, wat echt een transformatie is. De rest van het traject bestaat uit vervolgsessies.

De sessies duren ongeveer een uur tot anderhalf uur. Eens in de twee/drie weken gemiddeld komen we bij elkaar. Het traject duurt gemiddeld 8-10 maanden. Tussentijds heb je opdrachten en oefeningen waar je mee aan de slag gaat en per mail krijg je hierop feedback. Als je een keer wilt bellen, kan dat natuurlijk altijd tussendoor en hoef je niet te wachten tot de volgende afspraak. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat en bepaalt zelf de voortgang van je traject. Indien nodig sturen we bij. Als coach loop ik een stukje met je mee op jouw pad, waarin ik je begeleid, uitnodig, uitdaag, spiegel of confronteer. Soms gaan we de natuur in als er beweging in het traject nodig is. Ik werk met Oosterse en Westerse methodieken die zorgen dat je hoofd, hart en lijf weer in verbinding komen. Mijn coaching is zeker niet zweverig, maar ik nodig je wel uit om een laag dieper te gaan.

De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte in Berlicum. Hier hebben we alle ruimte en privacy. Je kunt hier goed parkeren. Sessies gaan op basis van afspraak en kunnen tot 48 uur van te voren kostenloos worden geannuleerd.

 

Ervaringen van mijn klanten

..En dan word je ineens ‘wakker’. Enorm verwarrend, erachter komen dat dingen niet zijn zoals ik altijd dacht. Mijn overtuigingen, mijn kijk op mezelf en de wereld, mijn gedachten. En dan soms ook nog gevoelens (voornamelijk in de vorm van angstaanvallen, onzekerheid, schaamte) ervaren die ik helemaal niet wilde hebben en erger werden door het afkeuren of verbergen ervan. Hoe werkt dit allemaal? Ik las er steeds meer over maar kwam er zelf niet uit.
Precies op het juiste moment kwam Miranda op mijn pad. Met haar hulp krijg ik steeds meer inzicht in mijn echte zelf. Ze stelt goede vragen, is betrokken en open. Ze zorgt voor een follow-up dmv reflectieverslagen en thuisopdrachten. De soms wat onwennige oefeningen hebben echt effect.
Zo ben ik nu in staat mezelf oprecht te accepteren en te waarderen (op een liefdevolle manier naar mezelf kijken ipv hard en afkeurend met een onhaalbaar hoge lat). Er is veel meer balans in denken, voelen en handelen. De automatische piloot is gestopt en ik leef veel meer in het moment. Hierdoor weet ik veel beter wat ik echt wil, kan ik grenzen voor mezelf en de ander stellen. Zowel de leuke als minder leuke dingen ervaar ik intenser zonder dat er sprake is van druk of last. Dat voelt enorm bevrijdend.
Overleven is leven geworden. Vechten, vluchten, negeren van gevoelens is veranderd in stilstaan en aandacht geven. Gevoelens zie ik nu als teken dat er iets gaande is in mezelf waar ik nieuwsgierig naar ben. Er gaat een wereld voor me open waarvan ik het bestaan niet wist. Ik ben Miranda enorm dankbaar dat ze me begeleidt in dit proces van persoonlijke groei.
Vivian

Het is heel bijzonder wat de twee sessies me tot nu hebben gebracht, ik zou het bijna magisch willen noemen. Niet als een wondermiddel, of als een geloof, maar wel degelijk als energie. Energie die ineens weer stroomt. Het is alsof er een paar hele zware stoeptegels van mij hoofd zijn gehaald. Met veel enthousiasme heb ik ook met een paar mensen gesproken over hoe het gaat, en dat voelt heel fijn en natuurlijk. Het is heel fijn wat voor mooie persoonlijke gesprekken daar dan uit voortkomen.

Vooral op mijn werk merk ik veel verandering, ik heb er zelfs weer een (klein) beetje lol in. Anders gezegd, het is allemaal niet zo zwaar en negatief in mijn hoofd. Het lijkt wel alsof er een bepaalde vanzelfsprekendheid terug is dat ik daar op die bureaustoel zit, zonder dat ik twijfel of boos wordt (op wie dan ook). Ik ben er niet van overtuigd dat ik daar op mijn plek zit, maar voor nu dus wel en het is te doen.

Mark

Ik ben als persoon echt gegroeid; voel me sterk, sta meer stil bij mezelf, mijn gevoelens, leef ook meer in het nu. In de sessies die achter me liggen, zijn diverse thema’s de revue gepasseerd.

Ik ben blij dat ik de weg naar Coach-Atelier heb gevonden. Een raar jaar, een rollercoaster, maar met behulp van jou, een jaar van mijn persoonlijke groei waar ik heel erg trots op ben.
Edith

Middels verschillende opdrachten leerde ik inzicht krijgen in patronen en emoties en hier ook meer grip op te krijgen. Ik keek voortaan naar iedere afspraak uit, even tijd voor mijzelf en goed reflecteren op gedachtes en gevoelens. En écht, wanneer je binnenstapt is het een oase van rust, iets wat ik nog nooit heb ervaren bij menig psycholoog.
Marielle

Veelgestelde vragen

Wordt de coaching vergoed?
Helaas niet door de zorgverzekeraar, maar steeds meer werkgevers hebben een persoonlijk ontwikkelingsbudget voor hun medewerkers. Coaching valt hieronder.
Ik wil geen traject afnemen, maar af en toe een losse sessie. Kan dat?

Jazeker. Soms is het genoeg om met 1 of twee afspraken je thema of vraagstuk helder te krijgen. Losse sessies van 1,5 uur kosten € 115,00 incl btw voor particulieren, excl voor zakelijke facturen.

Ik wil een coach traject voor één van mijn medewerkers.

Dat kan. In een eerste gesprek stemmen we het eea af en maak ik een afspraak met de medewerker. Hierna volgt een plan op maat gemaakt en offerte.

Zijn er ook coach trajecten in een groep?
Ja binnenkort start de cursus van wilskracht naar innerlijke kracht in 7 stappen weer.

Wil jij patronen doorbreken? Een duurzame verandering en leven vanuit 100% zelfvertrouwen?

Vul het contactformulier in en ik neem persoonlijk contact met je op.
Liever even bellen? Dat mag op 06 15157704

Als we een klik hebben, starten we altijd met een introductiesessie van 1,5 uur (de investering: €75,-) en daarna onderzoeken we welk traject het beste aansluit. 

Ik kijk ernaar uit om je te ont-moeten!

 

4 + 7 =

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in mijn privacybeleid.