Module 3: Innerlijk Kind

Hoe voelt jouw innerlijk kind zich? Wat beweegt haar en wie en wat heeft ze nodig?

Start moduleTerug naar de overzichtspagina

We hebben allemaal een innerlijk kind dat geliefd en beschermd wil worden, maar ook dat wil spelen, dansen of dromen. Door contact ermee te maken kun je oude pijn helen en ontstaat er ruimte om het blije, vrije, talentvolle kind in jou weer naar boven te laten komen.

Iedereen heeft een innerlijk kind in zich. Het blijft je hele leven bij je en onthoudt leuke en fijne herinneringen, maar ook pijnlijke niet verwerkte ervaringen, waarvan je je niet meer bewust bent. Vanuit de opgedane ervaringen ontstaat een verhaal over jezelf dat je bent gaan geloven, zoals: ik ben niet goed genoeg, niemand is te vertrouwen, het is mijn schuld, etc.

Je hebt niet 1 innerlijk kind in je, maar meerdere. Het pure, gewonde en het overlevende kind. Daarnaast heb je ook innerlijke ouders.

In de volgende modules ga je ontdekken wie jouw innerlijke kinderen zijn, wat ze triggert, welke overlevingsmechanismes ze hebben ontwikkeld en wat zij nodig hebben. In je volwassen positie leer je hoe jij jezelf kunt geven wat je vroeger gemist hebt.

‘Jij bent deze dingen altijd geweest.

Alles wat nodig is, is dat je de blokkades en belemmeringen verwijdert, waardoor je het niet kunt zien.

En alles toe te laten en jezelf volledig te accepteren met alles dat je bent.’

– Talitha Hunter –

Wie was jij als kind? Waar werd je blij van? Hoe groeide je op? Wat wilde je later worden? Wat deed jou pijn? Wie zorgde voor jou? Wat gaf jou troost? Wat zou je graag tegen dat meisje van toen willen zeggen?

Innerlijk kind?!?!

Wie of wat is dat vraag je je misschien af? Misschien heb je er wel eens van gehoord, of voelt het abstract of zweverig? Het innerlijk kind is dat deel in jou dat ooit klein was, puur, onbevangen, met alles erop en eraan.  Met jouw persoonlijke talenten en kwaliteiten. Creatief, intuïtief, speels, wijs etc.

Heel simpel gezegd het is je jongere zelf die nog in je leeft. Het zit in je onderbewuste, waardoor je er meestal geen idee van hebt, maar het speelt zo’n enorme rol!  Het bepaalt vaak onbewust hoe je reageert op situatues. Als oude pijnen worden getriggerd, kan het zijn dat je buiten proportioneel reageert op de situatie. Of dat je in één keer verlamt raakt door angst of ontzettend emotioneel reageert  op iets wat plaats vindt.

Meditatie

Kennis maken met jouw innerlijk kind.

Innerlijk Kind

In theorie en praktijk.

Hoe was het toen je klein was?

En hoe ging jouw omgeving met jou en gebeurtenissen om?

Personal Journal

Deze journal gebruik je om oa je stappen en  inzichten op te schrijven. Wat heb ik ontdekt, geleerd, waar ben ik trots op, dankbaar voor en wat ga ik vieren?

Het heeft oefeningen die je dagelijks, wekelijks en maandelijks inzicht geven in waar je staat. 

Vaak gaan we te snel door en vergeten we stil te staan bij wat ons heeft geraakt. Door elke dag bewust een moment voor jezelf te nemen, stopt de automatische piloot en kun jijzelf de regie voeren.

De eerste stap om ergens te komen, is besluiten dat je niet wilt blijven waar je nu bent!