Module 2: Welke overtuigingen en patronen heb je draaien?

In deze module ga je onderzoeken welke jou ondersteunen en welke saboteren.

Start moduleTerug naar de overzichtspagina

‘We verstoppen onszelf.  Als we ons een beetje meer kunnen openstellen voor elkaar en onze echte verhalen vertellen, onze pijn, onze successen, onze hoop en plezier, in de reis die we allemaal ondergaan, dan zal dat de muren afbreken, dan kan er verbintenis zijn. Geef jouw verhaal een stem. Zo vinden we kracht en kunnen we zijn wie we willen zijn.’

Dit waren de woorden van Michelle Obama tijdens haar lezing in Nederland. Het raakte me diep, want dit is wat we doen. In veel gevallen proberen we een perfecte wereld aan elkaar te laten zien, onze buitenkant.

Maar is wat de ander ziet ook jouw werkelijkheid?

Wat laat je van jezelf zien? Je kent het vast wel, dat wanneer iemand vraagt hoe het met je gaat, dat je zegt, ja goed hoor of lekker druk. Heb je bijv de moed om hardop te zeggen dat je het even niet weet of ziet zitten of dat je het niet leuk vindt of wilt doen? Is er ruimte in jou om je imperfectie toe te laten? Het vraagt veel van je om in deze wereld jezelf te zijn. Los te laten wie je denkt dat je zou moeten zijn! Om kwetsbaar te durven zijn en daarbij te blijven. En om een stapje verder te gaan, ernaar te kijken en te onderzoeken. Dat vraagt moed.

Jij hebt de stap al genomen!! Je hebt gevoelt, opgemerkt dat het niet meer klopt, dat je steeds terugvalt in dezelfde patronen.

Het is alsof je op een rotonde loopt en steeds niet weet welke afslag je moet nemen. Je draait nog een rondje en nog eentje en het pad slijt zich dieper in. Het nemen van de afslag wordt steeds lastiger. Er is altijd wel iets wat voor gaat, belangrijker is , waardoor jij jouw keuzes uitstelt.

Wat is dat nou wat je tegenhoudt?

In deze module gaan we onderzoeken wat jouw onbewuste programma is, welke patronen je hebt ontwikkeld.

Wat geloof je over jezelf? En is dat waar?

Door in kaart te brengen wat en waar jouw overtuigingen vandaan komen, hoe ze voor en tegen jou werken, ontdek je in module 2 hoe je gedrag wordt aangestuurd. Ogenschijnlijk bewust, blijkt dat 90% van wat we doen volledig onbewust is…90%  !!

Het is het topje van de ijsberg wat je ziet, maar die drijft op een enorme berg onder de waterspiegel.

Tijdens je proces van bewustwording word je wellicht flink door elkaar geschud en kan het een warboel in jezelf lijken. Net zoals bij een grote schoonmaak of renovatie van je huis, zit je eerst een tijd in de rommel en chaos. Al het oude komt tevoorschijn, en dient bekeken te worden: bewaren of wegdoen? 

Van onbewust naar bewust!

Meditatie

Zelfliefde

Overtuigingen

Welke heb jij draaien?

Gedachten

Hoe denk jij over jezelf?

Im(perfectie)

De kracht van kwetsbaarheid

Angst of liefde

Waar kies jij voor?

Muziek

Lieve liedjes op Spotify

Personal Journal

Deze journal gebruik je om oa je stappen en  inzichten op te schrijven. Wat heb ik ontdekt, geleerd, waar ben ik trots op, dankbaar voor en wat ga ik vieren?

Het heeft oefeningen die je dagelijks, wekelijks en maandelijks inzicht geven in waar je staat. 

Vaak gaan we te snel door en vergeten we stil te staan bij wat ons heeft geraakt. Door elke dag bewust een moment voor jezelf te nemen, stopt de automatische piloot en kun jijzelf de regie voeren.

De eerste stap om ergens te komen, is besluiten dat je niet wilt blijven waar je nu bent!