Wanneer jij als ondernemer of manager erop kunt vertrouwen dat jouw team(s) blijven bewegen is er ruimte voor ontspanning en tijd om aan je strategie te werken in plaats van je druk te maken over details.

 

Maar hoe creëer je als manager vertrouwen en ruimte voor het team als je het gevoel blijft houden dat je erbij moet blijven?

 

Jump Movement introduceert een nieuw programma dat de betrokkenheid in teams optimaliseert, waardoor teamleden stevig gaan bijdragen aan de groei en missie van een organisatie.  Het Jump Movement Betrokken Teams programma is ontworpen als een interactieve manier om jouw team meer verbonden te krijgen op weg naar de gezamenlijke missie en strategie. Omdat van je hoofd naar je hart bewegen altijd zorgt voor meer antwoorden.

Wil jij meer verbinding en betrokkenheid in je team?

Voordelen:

 

– Zeer gemotiveerde werknemers
– Effectief leiderschap
– Hogere productiviteit/ winstgevendheid
– Positieve invloed op andere medewerkers
– Meer enthousiast over hun werk
– Comfortabeler blijven in hun rol
– Hogere medewerkerstevredenheid
– Mensen voelen zich veilig, ze ontspannen en gaan bewegen!

 

Er zijn 3 variaties beschikbaar, afhankelijk van de diepte of snelheid waarmee een team wil bewegen.

De Jump Movement-methodologie

 

Jump Movement gaat uit van de eigen kracht en motivatie van personen en maakt hen persoonlijk verantwoordelijk en trots op hun eigen ontwikkeling. De Jump Movement Betrokken Teams-sessie creëert betrokkenheid bij het team door een paar basisprincipes als richtlijnen te gebruiken, zoals: ‘stel je oordeel nog even uit’, ‘je hebt alle antwoorden al in je’ en ‘als mensen ruimte krijgen, kunnen ze bewegen’. Uiteindelijk brengt het deelnemers tot meer verbinding, meer betrokkenheid en actie richting een gezamenlijk doel.

Als jij als manager erop kunt vertrouwen dat jouw team blijft bewegen,

kun je ontspannen en kun je aan de strategie werken ipv dat je wordt afgeleid door

details.

 

-Jump Movement Betrokken Teams-

Betrokken Teams-sessie

 

De Jump Movement Betrokken Teams-sessie is een zeer interactieve en reflectieve sessie. De Jump Movement filosofie wordt uiteengezet en we gaan in op hoe beweging werkt in teams en organisaties. Natuurlijk wordt de unieke 7 staps gespreksmethode van Jump Movement ingebed in de sessie om iedereen in het team ook werkelijk een stap te laten maken. De sessie is bedoeld om het team in staat te stellen te reflecteren op hun huidige situatie, onderlinge steun en verbinding te creëren en zich af te stemmen op een zogenaamde ‘magneet’ (een richting of doel om naartoe te bewegen). Dit resulteert in concrete stappen voor elk teamlid om die richting op te gaan.

Inhoud sessies:

 

In alle varianten komt het onderstaande programma aan bod, hoe diep en uitgebreid bepaal je zelf door te kiezen voor Small, Medium of Large.

 

– Introductie van de deelnemers
– Wat is Jump Movement?
– Hoe bewegen mensen (of niet)?
– De ‘magneet’ van het team vinden
– Voer de uitgebreide versie van het Jump Movement-gesprek
– Reflectie op de resultaten
– Afsluiting

SMALL

 

Jump Movement brengt je team in beweging. Vanzelfsprekend, zelf bekrachtigend en al in 2 uur tijd! Deze sessie is toegankelijk voor alle teams die snel en effectief even willen reflecteren. Teams die even stilstaan komen verder, omdat afstemming en connectie directe drijfveren voor succes zijn! Online: Jump Movement transformeerde dit programma naar een online versie als nuttig, gewenst en geschikt alternatief. Deze online sessie is al vele malen uitgevoerd, zowel in binnen- als buitenland tijdens de Coronacrisis. We bieden een online sessie van 2 uur om aan de slag te gaan en teams te laten beginnen met het verbinden en op weg gaan in de gewenste richting.

 

Programma-eisen voor de online variant: • Dit is een programma van 2 uur dat is ontworpen om te dienen vanaf het online platform Zoom. Werknemers kunnen dit dus vanuit hun huis of kantoor doen. • Mensen hebben stabiel internet nodig, met video-optie. Dit is erg belangrijk om het interactieve karakter van de Jump Movement-methode te behouden. • Het maximale aantal deelnemers is 10 personen per sessie. Als het team groter is, kunnen we meerdere sessies per groep van 10 faciliteren.

MEDIUM

 

In 4 uur tijd meer verbinding met elkaar, met de missie van het team en volop plezier. Voor teams die nét iets meer tijd kunnen nemen om stil te staan, maar ook weer niet de luxe van een hele dag hebben. Een team dat 2x per jaar deze sessie doet, kan daar maanden op vooruit. In deze sessie is naast de basis van het programma meer ruimte voor interactie, verbinding en kan bij elk onderdeel van de basis net wat langer stilgestaan worden.

 

 

 

LARGE

 

In een sessie van 8 uur ga je aan de slag en speelt naast de basis van het programma meer groepsdynamiek en interactie een grote rol. Je zou kunnen zeggen ‘Een grote Jump’. Voor teams die echt serieus stil willen staan bij hun functioneren en toe zijn aan een verdieping in het team. Zeer goed geschikt voor jaarlijkse team-visie dag(en) waarbij de persoonlijke drijfveren en actie stappen van de leden belangrijk zijn als uitgangspunt.

Reacties van teammanagers en teamleden die het programma gevolgd hebben:

‘’Ik moet mijn medewerkers meer betrekken bij de missie en visie van de organisatie.’’

‘’Meer verbinding, commitment en actie!’’

‘’Zelf organiserend, eenvoudig en zeer leuk om te doen.’’

‘’Omdat medewerkers niet reageren op een afstandsbediening!’’

“Ik had nooit gedacht dat ik nóg meer te weten zou kunnen komen over mijn collega’s”

“Deze sessie heeft ons geholpen om de juiste richting te kiezen EN in beweging te komen,

ijzersterk!”

“Daar waar we eerst vooral de instructies van de manager volgenden, zijn we nu zelf meer

aan de bal, dat geeft een gevoel van power!”

“Ik weet nu hoe ik er beter voor mijn mensen kan zijn”

“Durven loslaten en vertrouwen op de kracht van de teamleden, dat is de grootste winst”

“Deze mate van verbinding hebben we nog nooit kunnen bereiken, nu lukte dat in 2 uur tijd!”

”De medewerkers komen niet in beweging.”

 

Dit is een veel gehoorde opmerking van managers en leiders in een organisatie. Het is feitelijk een vraag om hulp en meestal wordt het antwoord gevonden in zogenaamd ‘afstandsbediening-management’. Nodeloos om te zeggen dat dat niet werkt; mensen reageren namelijk niet op een afstandsbediening. Zelf verantwoordelijkheid nemen voor de collectieve missie en strategie; dáár wordt een organisatie sterker door.

Jump Movement ontdekte in de jarenlange ervaring met teams in bedrijven dat betrokkenheid en aandacht de belangrijkste voorwaarden zijn om intrinsiek gemotiveerde en duurzame beweging bij medewerkers te zien. De Jump Movement methode is er een die daar 100% vanuit gaat.

Resultaten na Jump Movement Betrokken Teams Sessie:

 

  • Betrokkenheid in teams vergroot significant
  • Openheid en respect in teams groeit
  • Stress verminderd
  • Verbinding met collectieve doelen vergroot
  • Acties worden vanuit persoonlijke motivatie ingezet
  • Duurzame veranderingen zijn zichtbaar

Wil jij graag meer verbinding en betrokkenheid creëeren in jouw team? Vul het formulier in en ik neem zsm contact met je op.

If we all jump, we will move the world!