In de leegte zit het antwoord…

In de leegte zit het antwoord…

Van restaurant eigenaar naar …

Ik had een fantastisch restaurant en werkte met veel plezier. Na verloop van tijd merkte ik echter dat er iets knaagde. We hadden inmiddels twee kinderen gekregen en na een tijd had ik ook de balans tussen werk en privé weer helemaal gevonden. Maar dat knagende gevoel bleef.

Ik verbouwde het restaurant en dat gaf even een nieuwe impuls. Ik veranderde vervolgens het een en ander in de organisatie. Niet geheel onsuccesvol, want het werd drukker en de omzet steeg. Ik had een fantastisch team waar ik op kon bouwen en waardoor ik vaker vrij kon zijn.

Maar toch…

Ik ontdekte dat ik veel van mijn keuzes maakte vanuit mijn hoofd, gericht op de toekomst. Logisch! Maar ik voelde dat ik er niet echt enthousiast van werd. Het bruiste niet. Het stroomde niet meer.  Ik was bezig met wat als… We hebben immers twee kinderen, een hypotheek etc. En als ik zou stoppen met de zaak, moest ik wel een nieuw plan hebben etc.

In de zomer van 2016 kon ik dit knagende gevoel zien en benoemen en wist ik dat ik tegen de grenzen van mijn eigen comfortzone was aangelopen. Ik straalde al een tijdje niet meer en miste het plezier. Dat wat ik iedereen altijd wens als hij gaat werken, wenste ik mezelf niet meer. Dit kwam zo helder binnen en gaf mij het inzicht met het besluit om mijn zaak te verkopen. Zonder nieuwe plannen op de plank, maar met een rotsvast vertrouwen in de toekomst.

Wat gebeurde er toen ik die leegte in dook?

 Ik wist dat ik die leegte in moest duiken. Eerst eens even op adem komen, na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de horeca. Weer in contact komen met mezelf. Wie ben ik? Wat wil ik? Enzovoorts…

Op een gegeven moment werd ik getriggerd door een opleiding tot intuïtief coach en ik voelde dat dit wel eens mijn nieuwe richting zou kunnen worden. Ik koos voor de opleiding van IMC, mensontwikkeling. Deze opleider trok in het bijzonder mijn belangstelling omdat zij werken vanuit een bijzondere combinatie van Westerse en Oosterse denkwijze. Bewustwording met als uitgangspunt een holistisch mensbeeld. Wat ik van nature al vaak toepaste in de omgang met mensen zou ik nu op een professionele manier gaan leren.

Dit raakte mij diep, ik durf wel te zeggen tot in de kern van mijn ziel. Dit is wat ik wil ik gaan doen, riep alles in mij.

Het werd eerst een reis naar binnen.

Ik ontdekte dat ik mijn identiteit behoorlijk  had verbonden met mijn werk. Ik kwam er achter dat ik nogal wat overlevings mechanismes had ingeschakeld en dat ik best wel wat belemmerende overtuigingen had draaien.
Ik ben het aangegaan, heb ze aangekeken, omarmd, geaccepteerd en sommige losgelaten.

Ook leerde ik het stuur zelf weer in handen te nemen, ipv mijn innerlijke criticus, perfectionist en nog meer van deze ‘ikjes’.

Nee, ik voel me zeker geen heilige die met één dadel op een berg kan leven. Maar ik heb wel geleerd en leer nog steeds hoe ik hier met afstand naar kan kijken, hoe ik mijn gedachtes kan waarnemen, zonder mezelf daar in te verliezen. Ik heb gekeken naar wat er onder zo’n overlevingsmechanisme zit en ik heb die pijn kunnen helen.
Ik heb weer leren luisteren naar mijn gevoel en heb mijn intuïtie weer als leidraad teruggevonden. Door alle kanten van mij als één geheel te zien, de lichte maar ook de donkere, voelde ik me weer verbonden met mezelf.

…. een coachpraktijk.

Precies dit wat ik heb ervaren gun ik jou. Weer in verbinding zijn met jezelf, jouw verlangens en met jouw behoeftes.

Inmiddels heb ik mijn eigen coachpraktijk; Coach-Atelier, inspiratie die raakt. Een plek waar ik op verschillende manieren met je mee kijk. Ik leer je  hoe jij dichter bij je gevoel komt, een verbinding maakt tussen hoofd en hart, dat je ontdekt dat je altijd een keuze hebt.

Ik geloof in mensen vooruit helpen. Ik geloof dat iedereen die dicht bij zijn gevoel blijft flow ervaart. Ik geloof in mijn kracht dat ik je kan raken om weer in beweging te komen.

Miranda

‘The meaning of life is to find your gift, the purpose of life is to give it away’ – Pablo Picasso –

Geen reactie's

Geef een reactie