Blue Monday

Blue Monday

Hoe voel jij je vandaag?

Blue Monday! Schijnbaar is dit de meest deprimerende dag van het jaar.Mooi toch?  Dan hebben we die alvast gehad.

Feeling Blue, Winterblues…waar komt dat nou vandaan?

De warmte en gezelligheid van de feestdagen lijken alweer eeuwen geleden en de zomervakantie is nog ver weg. Als je opstaat is het donker en als je thuis komt, is het alweer donker. Waarschijnlijk heb je de hele dag op je werk gezeten en juist het gebrek aan daglicht en met name buitenlicht doet iets met je. Je energiepeil wordt lager, waardoor je minder geneigd bent om iets actiefs te ondernemen, met als gevolg dat er minder endorfine wordt aangemaakt en je je eigenlijk helemaal niet zo tof voelt.

Met dit gevoel kruip je onder een dekentje op de bank met een grote plak chocola en een Netflix serie. Ah, lekker, denk je en dan ineens schieten al je goede voornemens door je hoofd. Je schrikt je rot en realiseert je ineens dat er niets van terecht is gekomen. Zelfs de laatste op je lijstje is vanavond gesneuveld.

Innerlijke criticus

Je innerlijke criticus gaat aan het stuur zitten en laat jou haarfijn weten wat ie ervan vindt. “Zie je nou wel, daar komt weer niets van terecht. Allemaal mooie praatjes, maar doen ho maar”. En zo gaat het nog wel even door. Niets is meer goed en ondertussen zijn je laatste restje positiviteit en eigenwaarde onder het nulpunt gekomen. Je bent gevangen geraakt in je gedachten en eet ondertussen de rest van de chocola op. Morgen zie je wel weer verder.

Plan van aanpak

Maar hoe nu verder? Want onder al jouw goede voornemens schuilt een verlangen. Misschien heb jij behoefte aan meer tijd voor jezelf of wil je je fitter voelen. Of wil je meer uitdaging in je werk of vervulling in je relaties. Wat het ook is, zorg dat je ze concreet maakt.

Hoe je dat doet? Schrijf je voornemens op, maak een stappenplan, hou het klein en begin. Vier je successen en ben iedere dag dankbaar voor wat je gedaan hebt.

Verlangen als bron voor beweging, groei en verandering.

Blijf je het lastig vinden omdat je vaak in terugkerende patronen terecht komt? Wil je graag die cirkel doorbreken?
Met coaching ga je je bewust worden van je patronen, je gaat ontdekken waar ze vandaan komen en leert hoe je ze om kunt buigen.

Miranda

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.